Блог

Ккаво е Франчайз

Франчайзингът се основава на маркетингова концепция, която може да бъде възприета от организацията като стратегия за разширяване на бизнеса. Когато се прилага, франчайзодателят лицензира част или цялото си ноу-хау, процедури, интелектуална собственост , използване на своя бизнес модел , марка и права за продажба на своите маркови продукти и услуги на франчайзополучател. В замяна франчайзополучателят плаща определени такси и се съгласява да спазва определени задължения, обикновено посочени във франчайз договор.

Думата „франчайзинг“ е от англо-френски произход – от franc , което означава безплатно – и се използва както като съществително, така и като (преходен) глагол. [1] За франчайзодателя използването на франчайз система е алтернативна стратегия за растеж на бизнеса в сравнение с разширяването чрез корпоративни търговски обекти или „ вериги магазини “. Приемането на бизнес стратегия за растеж на франчайз система за продажба и дистрибуция на стоки и услуги минимизира капиталовите инвестиции на франчайзодателя и риска от отговорност.

Франчайзингът рядко е равноправно партньорство, особено в типичното споразумение, при което франчайзополучателят е физическо лице, неперсонифицирано партньорство или малка частна корпорация, тъй като това ще гарантира, че франчайзодателят има значителни правни и/или икономически предимства пред франчайзополучателя. Обичайното изключение от това правило е, когато бъдещият франчайзополучател също е мощно корпоративно образувание, контролиращо изключително доходоносно местоположение и/или затворен пазар (например голям спортен стадион), в който бъдещите франчайзодатели трябва да се състезават, за да се изключат един друг. Въпреки това, при специфични обстоятелства като прозрачност, благоприятни правни условия, финансови средства и подходящо проучване на пазара, франчайзингът може да бъде средство за успех както за голям франчайзодател, така и за малък франчайзополучател.

Тридесет и шест държави имат закони, които изрично регулират франчайзинга, като по-голямата част от всички останали държави имат закони, които имат пряко или косвено въздействие върху франчайзинга. [2] Франчайзингът се използва и като начин за навлизане на чужд пазар .

Източник – https://en.wikipedia.org/wiki/Franchising

Какво е система за самоконтрол

Критична контролна точка за анализ на опасностите (HACCP)

Нашето заведение за хранене прилага стандарт HACCP система за самоконтрол за безопасност на храните.Всички наши продукти се приготвят всеки ден, от пресни съставки, доставени от Български производители всеки ден.
HACCP е система за управление, в която безопасността на храните се разглежда чрез анализ и контрол на биологични, химични и физически опасности от производството на суровини, доставката и обработката, до производството, дистрибуцията и консумацията на крайния продукт.

Кои сме ние

Преди 11 години, на 20 август 2011 г., поехме риска и отворихме своя бизнес. С вашата подкрепа и любов успяхме да станем синоним на Гирос в България. Благодарим на всички вас, които ни помогнахте да издигнем името си толкова високо. Вашата любов сега е наше задължение,  да се опитваме да ставаме все по добри всеки ден…!!!

Как се прави Гирос

"Споделено удоволствие: Потопете се във вкуса на истинския гръцки гирос"

Здравейте, любители на вкусната храна! Днес ще се замислим заедно върху едно от най-популярните и апетитни ястия от гръцката кухня – гръцкият гирос. Този уникален деликатес, съчетаващ сочност, аромат и текстура, определено ще ви завладее с първия хапване. Готварски истории започват, затова се наслаждавайте!

За какво става въпрос при гръцки гирос?

Гръцкият гирос е ястие, което се състои от тънко нарязано месо (най-често пилешко, свинско или агнешко), което се пече на вертикален грил, известен като „гирос машината“. Този специален начин на приготвяне придава на месото невероятна сочност и аромат.

Съставки, които ще ви вълнуват:

 • Тънко нарязано месо (пилешко, свинско или агнешко)
 • Питка (подходяща за гирос)
 • Фреш салата (маруля, рукола, зеле)
 • Домати
 • Лук
 • Фета сирене
 • Сос цацарица (тзатзики) – гъст млечен продукт с краставици, чесън и подправки
 • Фурми или картофки по желание

Готварски стъпки:

 1. Подгответе месото: Месото трябва да е нарязано на много тънки филийки, за да се готви равномерно. Можете да го подправите със сол, черен пипер и любими подправки.

 2. Печете месото: На вертикалния грил започнете да печете месото, като го обръщате периодично, докато стане златисто и ароматно.

 3. Пригответе сос цацарица (тзатзики): Изсипете гъстия млечен продукт в купа, добавете настъргани краставици, начукан чесън, ситно нарязан магданоз и малко зехтин. Разбъркайте добре и оставете да почива в хладилника, за да се смесят ароматите.

 4. Подгответе останалите съставки: Измийте и подгответе зеленчуците. Нарежете доматите, лука и подгответете салатата.

 5. Сглобете гироса: Загрейте питката на грил или тиган, докато стане леко твърда. Сложете в нея печеното месо, добавете нарязаните зеленчуци и няколко кубчета фета сирене. Захапнете голям укус и се потопете във вкусната хармония.

 6. Поднесете с особено настроение: Поднесете гръцкия гирос със сос цацарица (тзатзики) и евентуално с парче фурми или картофки, ако желаете.

Заключение:

Гръцкият гирос е повече от ястие, това е пътешествие към вкусовете на Гърция. Съчетавайки се в една хармонична симфония, съставките създават уникална хранителна изкуство, което ще ви накара да се чувствате като истински гръцки богове. Не се колебайте да се насладите на този вкусен кулинарен опит и да го споделите с приятели и семейство. Добър апетит! 🇬🇷🍴

Нашата философия

– Екипът на „Mr. Gyros” ежедневно селектира най-качествените и пресни меса от Българските производители. – Обработва ги по стари рецепти с уникални комбинации от Средиземноморски подправки и билки.
– Крайните ни продукти са винаги пресни, вкусни и съобразени със съвременното разбиране за здравословно хранене.
– Нашите салати са винаги свежи и се приготвят с гръцки Екстра Върджин зехтин и оригинално сирене.
– Нашата постоянна и единствена цел е вашето пълно удовлетворение!
нашите традиционни семейни рецепти за десетки хиляди приятели в
СОФИЯ и цqла България. От момента, в който ОТВОРИТЕ нашите врати ще БЪДЕТЕ
незабавно пометена от вълните на апетитни аромати.
Нашите рецепти, са приготвени с любов от нашето семейство.

Нашата атмосфера е такава че можете да се насладите на най-добрите
Средиземноморските аромати и билки.

Как се прави бургер

"Създай си собственият перфектен бургер - Рецепта и Съвети"

Здравейте, приятели! Днес ще ви разкажа за едно от най-вкусните ястия на планетата – бургер! Ако искате да се насладите на истински вкусен и сочен бургер, този пост е точно за вас. Ще споделя рецепта, както и някои съвети, които ще направят вашия бургер найстина незабравим.

Съставки:

 • Прясно мляно месо (говеждо, свинско, пилешко или комбинация от тях)
 • Хлебни питкии за бургер
 • Свежи зеленчуци (салата, домат, краставица)
 • Сирена (чедър, гауда, синьо сирене – изберете според вкуса си)
 • Сосове по избор (кетчуп, горчица, майонеза, барбекю)
 • Лук (пресен или карамелизиран)
 • Сол и черен пипер на вкус

Стъпки:

 1. Пригответе месото: Формирайте кръгли плочки от мляното месо с диаметър около 10-12 см и дебелина около 2 см. Посолете и поръсете с черен пипер.

 2. Пригответе зеленчуците: Измийте и подгответете салатата, домата и краставицата. Можете да нарежете домата и краставицата на тънки филийки.

 3. Гответе бургерите: Загрейте грил тиган или плоча. Гответе бургерите по няколко минути от всяка страна, в зависимост от желаната степен на препеченост.

 4. Подгответе питките: Разрежете хлебните питки на половинки и ги леко печете на грил или тиган.

 5. Сглобете бургерите: На долната половина от кифлата сложете плочка с печеното месо, след което добавете салата, домата, краставицата и нарязаният лук. След това сложете парче сирена.

 6. Добавете сосовете: По желание добавете кетчуп, майонеза, горчица или барбекю сос.

 7. Прикрийте с втората половина от кифлата: Намалете гърлото и се наслаждавайте на вкуса на перфектния бургер!

Съвети:

 • За по-голяма сочност, след като печете бургерите, ги покрийте с алуминиево фолио и ги оставете да почиват за няколко минути.
 • Експериментирайте със сиренето и сосовете, за да добавите разнообразие във вкуса на бургера.
 • Ако искате по-различен опит, опитайте да сложите грилован бекон, авокадо или яйце върху бургера.
 • Не забравяйте, че най-важната част е вашият собствен вкус. Не се страхувайте да изпериментирате и да създадете бургер, който точно отговаря на вашите предпочитания.

Сега сте готови да създадете своя собствена гурме творба! Надявам се, че тази рецепта и съветите ми ще ви помогнат да създадете перфектния бургер, който ще ви направи горди на вашите готварски умения. Приятно похапване! 🍔